Producători

Binocluri Exista 10 produse.

CE TREBUIE SA LUATI IN CALCUL ATUNCI CAND ALEGETI UN BINOCLU:
SCOPUL – un binoclu il alegeti in primul rand in functie de activitatile in care doriti sa folositi binoclul: drumetii montane si vanatoare, observatul animalelor si a pasarilor in natura, sport, navigare cu barca, teatru, sau chiar observarea stelelor.
Odata ce ati stabilit scopul in care doriti s folositi binoclul Nikon aveti de ales intre urmatoarele criterii:
FACTOR DE MARIRE – este un raport intre dimensiunea reala a obiectului pe care il vizualizam si dimensiunea sa marita prin binoclu. Cu o marire de 10x, un obiect la 1000 m distanta apare ca si cum ar fi vazut de la 100 m cu ochiul liber. Un binoclu cu o marire de pana la 10x va putea fi tinut in mana si ne va oferi imagini stabile, nemmiscate, dar in schimb, la cele cu factor de marire de peste 12x orice tremurat al mainii va fi simtit in timpul vizualizarii.
DIAMETRUL LENTILEI SI LUMINOZITATEA– determina cantitatea de lumina preluata din mediu. Cu cat lentilele sunt mai mari, cu atat imaginile vor fii mai luminoase, astfel vom putea face observatii in lumina slaba, sau in zone impadurite unde apar frecvent umbre sau intr-o oarecare masura observatii stelare. Singurul compromis este acela al greutatii, binoclurile cu lentile mai mari sunt de mai grele.
PUPILA DE IESIRE – Cu cat aceasta valoare este mai mare puteti folosi binoclu in conditii de luminozitate scazuta (mai intuneric), putand face observatii dimineata, la asfintit sau noaptea; veti alege tinand cont ca pupila umana variaza intre 2-3 mm diametru in timpul zilei pana la 7 mm in intuneric.
GREUTATEA – Binoclurile destinate activitatilor in aer liber (outdoor), pescuit sau vanatoare, sunt invelite in cauciuc si/sau rezistente la apa, pentru a fii protejate de eventualele lovituri sau umezeala, acest lucru le sporeste greutatea, care in anumite situatii pot face diferenta dintre a-l lua pe traseu sau a-l lasa acasa.
ERGONOMIA – La alegerea unui binoclu nu este destul sa va uitati doar la gradul de marire sau luminozitate, trebuie sa va ganditi si la dimensiunile sale (intra in rucsac, in buzunaru de la camasa, trebuie purtat intr-o husa), daca poate fii folosit si de cei care poarta ochelari de vedere, daca lentilele sunt tratate anti-reflex, sau tratate pentru un contrast marit?
PRETUL – Realitatea este ca “cat dai atat face”, deci este de preferat un binoclu mai scump dar de calitate care cu o utilizare cu grija va avea o viata de chiar zeci de ani.
CUM CITIM NUMERELE DE PE UN BINOCLU
Presupunem ca pe un binoclu intalnim expresia:
10 X 36
Prima valoare “10” reprezinta factorul de marire, iar “36” reprezinta diametrul obiectivului (mm).