Producători

Ghidul incepatorului in Airsoft

Ati auzit de curand despre Airsoft de la prieteni sau de pe site-uri de specialitate pe care le-ati gasit intamplator navigand pe Internet. Persoane imbracate in camuflaj, pusti asemanatoare cu cele reale, insa fara a fi la fel de periculoase… scenarii de joc interesante... Ce spuneti daca ati “gusta” macar putin din aceasta experienta? Dar de unde sa incepeti? Ce “pusca” vreti sa va cumparati? Camuflaj? Unde jucati? Cu cine? Ce reguli nescrise sunt in Airsoft?  Echipa noastra va va ajuta sa gasiti raspunsul la orice intrebare pe care o aveti si va va initia in “tainele” airsoftului.

In primul rand trebuie sa stabilim un limbaj comun: “armele de airsoft” nu sunt arme, sunt replici. De-a lungul acestui ghid, vom folosi cuvantul "replica" de fiecare data cand ne vom referi la o “arma de airsoft” si de aceea ar fi indicat ca si dumneavoastra sa aplicati aceasta regula.

Ce este Airsoftul?

Airsoftul este un sport inventat in Japonia, in anii '70, din cauza restrictiilor impuse asupra armelor. Deoarece exista o piata foarte mare de colectionari, anumite firme au inceput sa produca replici fidele ale armelor reale, pe baza armarii manuale pe arc, care trageau cu bile de plastic, bile care, in cele din urma, au fost standardizate sub forma bilelor de 6mm si de 8mm. Nu dupa mult timp au fost create si primele variante pe gaz si, putin mai tarziu, producatorul Tokio Marui a lansat primul sistem electric de propulsie a bilelor, A.E.G., adica Automatic Electric Gun, care a devenit principalul mod de propulsie.

Replicile de Airsoft, datorita flexibilitatii si utilitatii lor sunt folosite in diferite scopuri. Sunt achizitionate de catre colectionari pentru panoplii, de catre jucatori pentru competitii - de la reconstituiri militare pana la operatiuni tactice si de politie/armata pentru antrenament!

“Airsoftul este un sport bazat pe fairplay; acest sport care are ca scop indeplinirea anumitor obiective de catre echipele desemnate si are ca efect direct punerea in conflict a acelor echipe, conflict care se rezolva folosind replici de Airsoft ce trag cu bile de 6mm”.

Airsoftul, ca sport, poate avea diferite teme care au acelasi mod de joc, dar functionalitate diferita:


  • Skirmish – Jocurile tip skirmish sunt printre cele mai comune si mai simple. In general, nu impun nici o limitare asupra echipamentului sau a modului de joc si se joaca cu obiective simple (ex: Capturarea steagului: doua echipe dintre care una pazeste steagul iar cealalta trebuie sa-l captureze).
  • Mil-sim – Acest tip de jocuri pune accentul pe imitarea antrenamentului si a efectuarii de manevre militare cat mai aproape de cele reale. La jocuri mari sau evenimente este posibil ca mil-sim sa includa si petrecerea noptii in corturi militare sau diverse exercitii care imita viata de armata.
  • Reconstituiri/Reenactment – Tipul acesta de jocuri are ca element principal reconstituirea razboaielor trecute si implica imbracarea si folosirea echipamentului conform perioadei in care s-a desfasurat batalia reconstituita. Cel mai adesea intalnim reconstituirea evenimentelor din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Cum iti alegi prima replica de Airsoft

Acum, dupa ce am clarificat ce este Airsoftul, urmatorul pas este cumpararea primei replici.

Daca vreti doar sa jucati Airsoft, aveti o gama mai variata de optiuni si de preturi disponibile dar, si timp de cautare mai mare, deoarece trebuie sa va decideti asupra unui model anume, de la o anumita firma, la un anumit pret.

Daca porniti cu ideea ca vreti un anumit tip de replica, ceva specific, cum ar fi MP5, M4 sau AK, veti avea  timpul de cautare mult mai scurt.

O replica de Airsoft poate valora intre 100 RON si 3000 RON, in functie de modul de tragere, de functionalitate, de calitatea materialelor si a atentiei oferita detaliilor, cu o mica exceptie: replicile de antrenament Systema, care costa aproximativ  4000-5000 RON. Un pistol pe arc, cu armare manuala, din plastic, fara siguranta functionala, poate costa 150 de RON, dar o replica electrica de calitate, de la G&P, realizata din aluminiu si otel, cu piese interne foarte bune si constructie de detaliu, poate ajunge la pretul de 1400 RON.

Uneori, bugetul alocat nu este suficient pentru a achizitiona o replica de calitate si, din acest motiv, cea mai buna alegere este replica ce are raportul performanta/pret cel mai bun. Un AK de la CYMA, de exemplu, care poate fi gasit si cu denumirea de STTi/Warrior, costa intre  500 si 600 RON, si, desi are constructie din ABS/Plastic si pat cu imitatie de lemn, este o replica destul de fiabila si  functionala, avand o rezistenta mare in timp.

Replicile se impart in cateva grupe, in functie de modalitatea de tragere:


  • Replici pe baza de arc cu armare manuala: aici intra pistoalele cu un pret mai scazut, dar si shotgun-urile (pustile de vanatoare)/sniperele (pustile cu luneta), datorita modului realist de armare identic cu al armelor reale;
  • AEG-uriAutomatic Electric Gun: replici cu functionare electrica, capabile de foc automat;
  • GBBGas Blow Back: replici cu functionare pe gaz sau CO2, care imita actiunea armelor reale prin reculul oferit de diversele piese puse in miscare la actionarea tragaciului. In general, sunt doar pistoale in aceasta categorie, foarte putine cu foc automat dar, de curand, au devenit disponibile multe pistoale-mitraliera, de exemplu M4 pe gaz, cu recul;
  • NBB – Non Blow Back: similar cu GBB-urile. Functioneaza tot pe CO2 sau gaz, dar nu au recul si slide-ul/culasa/mansonul este fix.

Daca doriti sa achizitionati produsul  pentru joc, va recomandam sa incepeti cu o replica electrica, automata (AEG) sau cel putin cu un pistol pe CO2 sau gaz (GBB/NBB – GAS Blow Back/Non Blow Back). In afara pustilor cu luneta/sniperelor si a anumitor tipuri de pusti de vanatoare/shotgun-uri, replicile cu armare manuala nu sunt foarte competitive.

Clasificarea replicilor dupa pret:


  • 200-450 RON: In aceasta grupa avem doar doua replici electrice care sunt destul de bune pentru a fi folosite la joc, pistolul Cyma Glock G18C si orice varianta de MP5K de la Galaxy (G.5) si cateva pistoale pe gaz care sunt utile la joc: Army G18, STTi CZ75, STTi M92F. Ca replici manuale, recomandam shotgunurile Dboys M56;
  • 450-900 RON: In aceasta grupa regasim majoritatea replicilor electrice chinezesti, de o calitate a finisajelor inferioara comparativ cu cele mai scumpe, dar care ofera un raport calitate/pret foarte bun. Printre cele mai cunoscute enumeram: AK47/74 de la Cyma (recunoscute si ca Warrior/Cybergun/STTi), M4 de la Dboys sau Jing Gong (recunoscute si ca STTi/Cybergun), MP5 de la Jing Gong (recunoscute si ca STTi/Cybergun), M14-uri de la Cyma (recunoscute si ca STTi) sau G36 de la Jing Gong (recunoscute si ca Cybergun/STTi). Se gasesc si replici complet metalice la aceste preturi sau replici ce au in componenta otel si lemn! Acestea din urma sunt, de obicei, in gama superioara de pret. Ca pistoale,  majoritatea celor bune se situeaza in aceasta gama de pret. Firmele care le comercializeaza sunt: KSC cu Glock 18C/USP.45, KWA cu Beretta M92F si multe altele. Ca replici manuale va putem oferi sniperele de la Well, JG si ASG;
  • 900-3000 RON: Replicile din aceasta grupa sunt, in general, de o calitate foarte buna din punct de vedere al finisajelor si al pieselor interioare. Aici regasim replicile din gama Classic Army cu corpuri de metal, unele avand marcaje ale armelor reale, replicile de la G&P/G&G/VFC care pun accentul pe finisaje superbe precum si replicile de la SRC sau ICS care sunt pre-upgradate din fabrica cu piese de o calitate exceptionala. 
    Putine pistoale intra in aceasta grupa de pret, in general sunt replici pre-upgradate sau cu diferite accesorii, de calitate exceptionala sau cu marcaje licentiate.
    Ca replici manuale, avem o gama foarte buna de la Tokio Marui, VSR sau a sniperelor pe gaz de la Tanaka.

Vizualizand unele produse probabil ca ati fost atras de aspectul sau pretul unora, dar cu siguranta doriti sa intelegeti mai bine specificatiile tehnice mentionate.

Detaliile importante pe care trebuie sa le folositi pentru comparatii sunt urmatoarele:

  • Producator: compania producatoare/rebrander-ul;
  • Sistem operare/Modalitatea de propulsie: electrica/pe gaz/cu arc;
  • Moduri de tragere: ce posibilitati avem odata ce se actioneaza tragaciul: semi-automat, automat si repetitie(armare manuala la fiecare foc).
  • Calibru: diametrul bilei trase este in proportie de 95% din cazuri 6mm iar restul de 5% fiind de 8mm;
  • Constructia corpului: materialele ce compun exteriorul principal al replicii pot fi: ABS/plastic ori nylon (un material mai dur) sau metal care poate fi zamac (care este un metal slab) sau otel;
  • Detalii metalice: mici piese din metal, ex. tragaci, catari, pini (bolturi de siguranta);
  • Inscriptii: daca replica are marcaje sau nu;
  • Hop-up: daca replica are hop-up sau nu, si daca acesta este ajustabil;
  • Montura Luneta / dot sight: daca replicii i se poate atasa vreun accesoriu optic;
  • Baterie: daca replica include si baterie;
  • Viteza de tragere: unul dintre cele mai importante detalii, viteza de tragere dicteaza distanta la care ajunge bila si cat de periculoasa este aceasta replica. O viteza mai mare inseamna energie mai multa eliberata odata cu fiecare bila si astfel, exista posibilitatea ranirii superficiale daca se trage de la distanta mica;
  • Incarcatorul: incarcatorul cu care vine replica poate sa fie high/mid/low/real capacity sau drum-mag. Pistoalele in general vin cu mag-uri standard de 20-30 de bile, asadar in continuare ne referim numai la incarcatoare de replici electrice;
  • High capacity/hicaps: aceste incarcatoare au intre 200-600 de bile si necesita actionarea unei rotite in mod repetat in timpul tragerii;
  • Medium capacity/midcap sau low/real caps: aceste incarcatoare au intre 15-120 de bile si imping bilele printr-un canal cu ajutorul unui arc. Nu este necesara orice alta actiune in afara de alimentarea bilelor in incarcator;
  • Magazie mare, tip drum, de obicei pentru armele de support (ex: mitraliera): aceste incarcatoare sunt de o capacitate foarte mare, peste 1000-2000 de bile si functioneaza pe baza de baterii.

O alta clasificare a replicilor realizata in urma testelor de joc este facuta in functie de viteza de iesire a bilei si recomandarile de distanta pe care le facem astfel incat utilizarea replicii sa nu provoace leziuni partenerilor de joc.


  • 60m/s – 10-15 metri – Se poate trage la o distanta de un metru fara ranire;
  • 90m/s – 25-30 metri – Se poate trage la o distanta de un metru fara ranire, daca se folosesc metode de protectie (bila nu intra in contact direct cu pielea);
  • 110m/s – 35-40 metri – Nu este recomandat sa trageti spre cineva care este la o distanta mai mica de 3-5 metri;
  • 120m/s – 40-45 metri – Nu este recomandat sa trageti spre cineva care este la o distanta mai mica de 7-10 metri;
  • 140m/s – 55-60 metri – Nu este recomandat sa trageti spre cineva care este la o distanta mai mica de 15 metri;
  • 160m/s – 80-85 metri – Nu este recomandat sa trageti spre cineva care este la o distanta mai mica de de metri.

Acum vom clarifica notiunea de “rebrander”. Rebrander-ul este acea firma care preia produse de la anumite fabrici/producatori si le revinde sub numele propriu. Deseori aceste firme, la randul lor, verifica sau imbunatatesc produsele si astfel, ele vor asigura suport tehnic si comercial. Rebrander-ul va asigura garantia calitatii acelor produse care daca ar fi cumparate direct de la sursa, ar putea avea probleme chiar din cutie. Din acel moment, acea firma devine emblema produsului. De aceea, de multe ori cand vedeti Cybergun/Warrior/STTi, acestia sunt rebranderi la firmele producatoare gen Jing Gong, Well, Dboys etc.

Dupa ce ati achizitionat replica, ce urmeaza in continuare?

Inainte de toate, trebuie mentionat ce inseamna posesia unei replici de Airsoft.

Posesia unei replici de airsoft, in anumite cazuri in proportie de 99% asemanatoare cu o arma reala, implica si cateva responsabilitati. Cel mai important lucru: nu iesiti cu replica dumneavoastra in public decat daca este bine protejata de privirile celor din jur. Tratati replica de Airsoft ca si cum ar fi o arma reala. Ganditi-va ca multe persoane, inclusiv organele de politie, se vor gandi prima oara: “Are o arma!”, nu se vor gandi: “Are o replica de Airsoft.”. Recunoasteti acest fapt si tratati-l cu cea mai mare seriozitate. Replica poate sa fie scoasa din geanta de transport speciala, care o acopera integral, numai pe terenul destinat jocului sau pe un teren privat izolat. Replicile de Airsoft nu pot provoca rani serioase cand sunt folosite in mod corespunzator, chiar si cand se trage de la distanta mica cu putere mare. Pot rani totusi daca sunt folosite intr-un mod NECORESPUNZATOR. Regula de aur este “FOLOSITI OCHELARII DE PROTECTIE ATAT VOI, CAT SI PERSOANELE DIN JURUL VOSTRU, ATUNCI CAND SE FOLOSESTE O REPLICA”. Ochii sunt singura parte a corpului care poate fi ranita grav daca este lovita de o bila iesita dintr-o replica de Airsoft. Desigur, se pot fisura dinti, o bila de 6mm poate penetra pielea, dar toate aceste rani sunt reparabile sau se pot vindeca fara urme evidente. Ochiul este punctul vulnerabil la proiectilele de Airsoft si ca atare, trebuie protejat. In continuare, va voi prezenta niste reguli de siguranta, plus o mica recapitulare.

  • 1) INTOTDEAUNA cand folositi sau este folosita o replica, este obligatorie purtarea OCHELARILOR DE PROTECTIE!
  • 2) INTOTDEAUNA tineti replica cu teava intr-o directie sigura (nu puteti rani pe cineva/nu puteti deteriora ceva)
  • 3) INTOTDEAUNA tineti degetul departe de tragaci, pe garda cel putin, cand nu doriti sa trageti.
  • 4) INTOTDEAUNA tineti replica fara incarcator in ea si cu hop-up-ul golit (nu mai exista bila pe teava) cand nu doriti sa o folositi.
  • 5) Trebuie sa stiti intotdeauna cine/ce este tinta, ce este pana la tinta si ce este dupa tinta.
  • 6) Asigurati-va ca replica este in stare de functionare inainte de utilizare.
  • 7) NU SCOATETI NICIODATA REPLICA IN PUBLIC! Daca trebuie sa o transportati, folositi genti care acopera in intregime replica.

Va recomandam sa respectati intocmai aceste reguli atat pentru protectia si siguranta voastra, cat si pentru cea a prietenilor sau a partenerilor de joc. De asemenea, va rugam sa nu folositi replica asupra persoanelor care nu sunt protejate corespunzator, avand cel putin ochelari de protectie. Daca doriti sa faceti trageri de tir, duceti-va la un poligon sau intr-un loc izolat, unde sunteti sigur ca nu veti produce daune sau nu veti afecta integritatea fizica a altor persoane. Odata cu replica ar trebui sa primiti si un mic manual de utilizare care va va spune exact ce trebuie sa faceti pentru a va aduce replica in stare de functionare, de la incarcarea bateriilor pana la alimentarea incarcatoarelor cu bile.

Vreau sa joc Airsoft!

Daca nu ati luat replica pentru panoplie sau exclusiv pentru tir ci pentru a juca airsoft, urmatorul pas este  sa va gasiti doua componente necesare: un grup de persoane pasionate de Airsoft si o locatie unde  sa puteti juca, locatie pentru care sa aveti eventual si o aprobare. Puteti sa incepeti aceasta cautare intrand pe www.airsoftromania.com/forum unde puteti afla mai multe detalii. Airsoft Romania este cel mai vechi site de Airsoft din tara, iar forumul a devenit principalul mod de angrenare al jucatorilor de airsoft in mediul online, oferindu-va posibilitatea de a gasi coechipieri sau adversari de joc in zona dumneavoastra. In general  echipele care organizeaza jocurile au acces la locatii care au primit aprobare pentru desfasurarea jocului. Incercati sa evitati locatii in curs de degradare accentuata.

Seara de dinainte de “razboi”

Sfaturi cu privire la ce trebuie sa faceti inainte de a merge la joc?

  • 1) Incarcati bateria de replica daca aveti replica electrica;
  • 2) Incarcati incarcatorul/incarcatoarele cu bile;
  • 3) Puneti intr-un rucsac tubul de gazul daca folositi, un bbloader (incarcator rapid de bile) plin, bile extra, ochelarii de protectie, bocancii  pe care ii aveti in dotare si pe care va recomandam sa ii purtati pentru a evita accidentele in teren, manusile de protectie si orice alt echipament tactic pe care vreti sa il folositi, eventual side-armul (replica de rezerva);

Airsoft tabu, ce sa nu faceti la joc

In continuare va voi enumera cateva reguli nescrise pe care ar trebui sa le urmati:

  • Jocul se bazeaza pe fairplay si onoare. Daca se intampla una din aceste situatii, strigati “MORT” si iesiti din joc. Nu fiti nimeritor. Este de preferat sa nu strigati “IESI CA TE-AM LOVIT!”. Aveti incredere ca inamicul o sa zica “mort” la fel de bine cum ati facut si dumneavoastra cand ati fost lovit.
  • Daca jocul are anumite reguli mai speciale, intotdeauna intrebati daca aveti neclaritati. Nu plecati de la briefingul (prezentarea strategiei) de joc fara sa aveti toate datele clare in minte.
  • Timpul de respawn (reinviere), de obicei e foarte subiectiv, nu abuzati de asta.
  • Daca sunteti intr-o situatie in care ar fi neplacut pentru inamic sa trageti cu replica dumneavoastra, fiind o distanta mica, trageti la baza picioarelor, sub genuchi.
  • Incercati sa aveti o disciplina a degetului de tragaci foarte bine exersata. O sa va ajute foarte mult sa evitati loviturile “din sperietura”, de dupa colt.
  • Nu faceti blindfire (foc pe orbeste). Nu scoateti replica si trageti cu ea, neavand linie de ochire. E foarte periculos pentru dvs. cat si pentru ceilalati prezenti in aria de tragere.
  • Nu in ultimul rand, distrati-va - de aceea sunteti acolo.

Seara de dupa “razboi”

Sfaturi cu privire ce ar trebuie sa faceti dupa ce ati participat la joc?

  • Descarcati incarcatoarele;
  • Puneti hop-up-ul la 0;
  • Goliti camera de hop-up daca nu ati facut asta la joc;
  • Scoateti bateria din replica, optional descarcati-o sau dati-i un ciclu descarcare/incarcare;
  • Recomandam  curatarea replicii  si tevii replicii de fiecare data dupa joc.

Sfaturi de ingrijire a replicii

O replica functioneaza cu atat mai bine cu cat gradul de intretinere care ii este oferit este mai ridicat. In continuare, vom  mentiona cateva tehnici de intretinere a replicilor de airsoft.

Procesele de gresare si intretinere la replicile de Airsoft se fac doar cu ulei siliconic/vaselina siliconica, deoarece in replica exista multe componente din plastic sau din cauciuc care se pot degrada daca sunt tratate cu alte tipuri de uleiuri.

  • Teava – Inainte de curatare, dati hop-up-ul la 0, luati tija care a venit cu replica dumneavoastra, puneti putin material textil prin urechile tijei si introduceti-o pe teava pentru a curata zona. Apoi dati un spray scurt de silicon in interior si repetati aceeasi operatiune cu tija si materialul textil, o data sau de doua ori. Dupa curatare, precizia primelor 100 de bile estimativ este una mai scazuta, din cauza siliconului care s-a depus pe guma de hop-up, dar care o sa se elimine dupa acele 100 de focuri.
  • Manson/Culasa/Slide - La toate pistoalele GBB este necesara o gresare serioasa si precisa, a locului unde culiseaza mansonul/culasa/slide-ul. Scoateti slide-ul de pe replica, aplicati putina vaselina siliconica densa pe ramele unde culiseaza slide-ul si unde vedeti urme de contact. Puneti la loc si stergeti excesul de vaselina.
  • Valve - Toate replicile pe gaz folosesc valve pentru a functiona. E util sa dati putin spray siliconic pe acestea ca sa le mentineti in conditii optime de functionare. Mentionez cele doua valve de pe incarcator plus buza de alimentare si valva de la pistol unde face contact cu incarcatorul.
  • Piston/Cilindru - La anumite replici sniper, pusti cu luneta cu armare manuala, este necesara gresarea foarte buna a pistonului si a cilindrului. Aplicati vaselina siliconica densa pe exterior, si ulei siliconic pe interior la piston.
  • Interiorul gearboxului - Nu se recomanda ca o persoana fara experienta sa faca aceasta operatiune, recomandam apelarea la un service specializat. Ea implica aplicarea de vaselina siliconica densa pe pinioane, vaselina de cilindru pe unitatea de aer si pe duza, plus verificarea si stergerea unsorii de pe contactele de la tragaci.

Cum iti alegi echipamentul de airsoft?

Nu va dura foarte mult pana cand veti vedea la alti jucatori si va veti dori si dumneavoastra un echipament tactic. Un toc de pistol, un “sling” (curea) de replica, o vesta tactica de care sa va prindeti incarcatoarele si multe altele. Datorita cantitatii si varietatii de produse disponibile, noi va vom ghida in a intelege limbajul folosit in airsoft si in a va raspunde la potentialele intrebari legate de acest sport!

  • Ce este MOLLE (PALS)? Este un sistem modular de “tabele” din material textil foarte rezistent care e facut sa primeasca o varietate infinita de configuratii tactice. Buzunarele nu sunt cusute pe vesta, ele se prind de acele “tabele” si se fixeaza in loc cu capse sau chingi. Astfel, un buzunar de incarcatoare poate fi mutat oriunde;
  • Ce camuflaj sa aleg? Camuflajul Flecktarn-ul sau DPM-ul este potrivit pentru zona de padure, ACU pentru  zone urbane iar Multicam-ul este folosit im ambele zone, dar nu e excelent la nici un tip de zona;
  • Care e diferenta intre un sling/curea de arma 1-2-3 point/puncte? O curea intr-un singur punct se prinde de obicei de partea din spate/mediana a replicii. E utila pentru ca se poate face schimbarea de umar/dintr-o mana in alta foarte rapid. Slingul 2 point e un sling normal care se prinde de fata si spatele replicii. E util pentru ca se poate schimba centrul de greutate astfel incat sa nu oboseasca un umar.  Slingul in trei puncte combina un sling in doua puncte cu abilitatea de a schimba umarul in timpul jocului.
  • Nu am unde sa imi tin pistolul, ce pot sa fac? Aveti mai multe optiuni. Un toc de picior, un toc de piept, un toc care se prinde pe vesta dumneavoastra sau un toc de glezna.
  • Merita sa folosesc genuchiere/cotiere? Recomandarea noastra etse ca sa le aveti la fiecare joc, dar in special la jocuri care se desfasoara in locatii vechi industriale, aflate in ruina, pline de cioburi sau fiare ascutite;
  • Ce fel de bocanci am nevoie pentru Airsoft? Orice pereche de bocanci cu talpa groasa si rezistenta  si care sa va tina glezna ;
  • Manusi pentru ce am nevoie? In primul rand pentru protectie. Loviturile la cartilajele degetelor sunt cele mai dureroase, in special in sezonul rece;
  • Ce fel de ochelari de protectie, trebuie sa-mi cumpar? Orice pereche de ochelari de protectie de la noi este testata inainte sa ajunga in stoc. Recomandam o pereche care acopere cat mai bine zona ochilor;
  • Port-incarcatoarele/pouchurile de mag-uri, sunt universale? Nu. In general port incarcatoarele sunt impartite in trei categorii. Port incarcatoare de STANAG/5.56/M4/M16, port incarcatoare de AK/7.62/M14/ScarH si port incarcatoare de mag-uri de pistol. Diferenta consta in latimea port-incarcatorului in principal, forma si stilul incarcatorului. Exista totodata mici amestecuri de compatibilitate cand vine vorba de incarcatoare mai speciale, cum ar fi cele de G36/SIG/AUG.

Recomandare: Bucurati-va de optiunile ce le ofera Airsoftul ca sport, simtiti-va bine pe terenul de joc si fiti fairplay!